00000

Matchaglass med pistaschnötter smaksätts med matchapulver, som har en speciell, lite gräsig smak. Matcha hittar du i välsorterade livsmedelsbutiker och på nätet.

För 6 personer:

Ingredienser

4 dl mjölk
3 dl vispgrädde
6 äggulor
1,5 dl strösocker
1,5 msk matcha, grönt tepulver

Tillbehör:

0,5 dl pistaschnötter
matchamaränger, se recept på minimaränger

15 minuter + tid att frysa

Matchaglass med pistaschnötter – gör så här:

  1. Koka upp mjölk och grädde. Vispa äggulor och socker med elvisp. Vispa i machapulvret.
  2. Häll den varma gräddmjölken i äggsmeten under vispning. Häll tillbaka glassmeten i kastrullen och sjud till 84° under kraftig vispning. Sila glassmeten och kyl ner den i ett iskallt vattenbad.
  3. Frys smeten i glassmaskinen tills den är fast och krämig. Sätt in glassen i frysen ca 1 timme före servering.
  4. Servera matchaglassen med hackade pistaschnötter och matchamaränger.

Fakta: Matcha

Matcha är ett finmalet tepulver som görs av de torkade späda, gröna bladen längst ut i topparna på teplantor.

Fler recept med: Efterrätt och dessert