20 minuter + 30 minuter att dra + 8 h mogna + 6 h i frys
Mascarponeglass med lingonpäron – gör så här:
- Glass: Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Koka upp grädden med vaniljstång och frön. Vispa äggulor och socker. Häll gräddmjölken över äggsmeten under omrörning och häll sedan tillbaka den i kastrullen. Sjud smeten till 85° under omrörning.
- Låt glassmeten svalna, vispa ner mascarponen. Låt den mogna i kylen över natten. Ta upp vaniljstången. Frys smeten i glassmaskin (här tipsar vi om en bra budget-variant). Lägg den i en form med lock. Frys in ca 6 timmar.
- Lingonpäron: Skala och skär päronen i bitar. Blanda med lingon, muscovadosirap och kanel. Låt stå ca 30 min.
- Garnera glassen med lingon och servera med lingonpäron.
Recept av Ulla Karlström