Mascarponeglass med lingonpäron

Recept på mascarponeglass med lingonpäron. Mascarpone ger glassen en god fyllig smak och härlig konsistens.

20 minuter + 30 minuter att dra + -8 h mogna + 6 h i frys

Gör så här:

  1. Glass: Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Koka upp grädden med vaniljstång och frön. Vispa äggulor och socker. Häll gräddmjölken över äggsmeten under omrörning och häll sedan tillbaka den i kastrullen. Sjud smeten till 85° under omrörning.
  2. Låt glassmeten svalna, vispa ner mascarponen. Låt den mogna i kylen över natten. Ta upp vaniljstången. Frys smeten i glassmaskin. Lägg den i en form med lock. Frys in ca 6 timmar.
  3. Lingonpäron: Skala och skär päronen i bitar. Blanda med lingon, muscovadosirap och kanel. Låt stå ca 30 min.
  4. Garnera glassen med lingon och servera med lingonpäron. 

Recept av Ulla Karlström

Recept från