Mascarpone- och limecrème med chokladtryffel och hallon

Desserten räcker till 8 små dessertglas för den som bara vill ha en liten portion. Chokladen bör vara av hög kvalitet med minst 70 % kakaohalt, gärna Valrhona. Chokladtryffeln stelnar inte om chokladen inte är tillräckligt bra.

Mascarpone- och limecrème med chokladtryffel och hallon

 

1. Crème: Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt mascarpone, limeskal och saft och vispa ihop. Tillsätt grädden och vispa till en fast kräm. Fördela i glas och ställ kallt några timmar.
2. Tryffel: Hacka chokladen. Hetta upp grädden i en kastrull.
Ta av från värmen och rör ner chokladen och rör till en slät kräm, låt svalna något. Häll den över den kalla crèmen. Ställ i kylen.
3. Servering: Ta ut desserten minst 30 min innan den ska serveras så att tryffeln blir krämig. Lägg på hallon och garnera med färsk mynta.

Recept från