55555

Recept på kyckling masala. Det går även bra att laga grytan med 600 g lår- eller kycklingfilé. Filéerna är skinnfria så det behövs fett till när de ska brynas.

För 4 person(er)

Ingredienser

900 g kycklinglår
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 gul lök, skivad
3 vitlöksklyftor, skicade
1 röd pepparfrukt, finstrimlad
1 msk egen masalablandning, (se recept) eller 1-2 msk curry
1 hönsbuljongtärning
2,5 dl kokosmjölk
1 tomat, i klyftor
3 dl babyspenat, eller grovhackad bladspenat

Garnering

2 msk strimlad persilja
limeskivor

Tillbehör

ris eller couscous

Masaladoftande kycklinggryta – gör så här:

  1. Salta och peppra kycklinglåren. Bryn dem först med
    skinnsidan ner och sedan runtom på medelstark värme tills de fått fin färg, ca 10 minuter.
  2. Lägg skivad lök och vitlök i pannan. Tillsätt masala och smula ner buljongtärningen. Bryn alltsammans ca 5 minuter. Rör om då och då.
  3. Häll på kokosmjölken, tillsätt pepparfrukten. Sjud under lock 15-20 minuter. Tillsätt tomat och spenat. Låt allt bli varmt.
  4. Garnera med persilja och lime. Servera med ris eller
    couscous.

Masalablandning ca 2 msk:

2 tsk hel kummin
2 tsk mald koriander
1/4 tsk cayennepeppar
1/4 tsk mald gurkmeja
1/4 tsk mald kanel
1 tsk mald ingefära

Gör så här: Mät upp och stöt ihop kryddorna i en mortel eller mixa dem i en mixer.