Masaladoftande kycklinggryta

Recept på kyckling masala. Det går även bra att laga grytan med 600 g lår- eller kycklingfilé. Filéerna är skinnfria så det behövs fett till när de ska brynas.
Allt om Mat
Foto: Allt om Mat

Ingredienser

  • 900 g kycklinglår
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 gul lök - skivad
  • 3 vitlöksklyftor - skicade
  • 1 röd pepparfrukt - finstrimlad
  • 1 msk egen masalablandning - (se recept) eller 1-2 msk curry
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 2,5 dl kokosmjölk
  • 1 tomat - i klyftor
  • 3 dl babyspenat - eller grovhackad bladspenat

Garnering

  • 2 msk persilja - strimlad
  • limeskivor

Tillbehör

  • ris - eller couscous

Gör så här

  1. Salta och peppra kycklinglåren. Bryn dem först med skinnsidan ner och sedan runtom på medelstark värme tills de fått fin färg, ca 10 minuter.

  2. Lägg skivad lök och vitlök i pannan. Tillsätt masala och smula ner buljongtärningen. Bryn alltsammans ca 5 minuter. Rör om då och då.

  3. Häll på kokosmjölken, tillsätt pepparfrukten. Sjud under lock 15-20 minuter. Tillsätt tomat och spenat. Låt allt bli varmt.

  4. Garnera med persilja och lime. Servera med ris eller couscous.

Masalablandning ca 2 msk:

2 tsk hel kummin

2 tsk mald koriander

1/4 tsk cayennepeppar

1/4 tsk mald gurkmeja

1/4 tsk mald kanel

1 tsk mald ingefära

Gör så här: Mät upp och stöt ihop kryddorna i en mortel eller mixa dem i en mixer.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!