35 minuter
Masala dosa med potatis – gör så här:
- Blanda samman alla torra ingredienser till dosasmeten. Tillsätt vatten, ägg och yoghurt och vispa till en slät smet. Blanda ner lök och koriander. Låt smeten svälla ca 10 min.
- Fyllning: Tärna och koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Skala och hacka löken. Stek löken i olja ca 3 min. Tillsätt garam masala, nigellafrö och tomtpuré. Häll av potatisen och låt ånga av. Blanda ner potatis och ärter i lökfräset.
- Bred ut 1 knapp dl smet i en het stekpanna med oljan. Stek tills pannakakan stelnat. Vänd, stek hastigt på andra sidan.
- Korianderraita: Kärna ur och skiva chilin. Rör samman eller mixa 1 dl yoghurt, chili och koriander. Rör 1 dl yoghurt. Smaka av med limesaft och krydda med salt.
- Servera potatisfyllningen med dosa, korianderraita och mango chutney.