Masala dosa med potatis
Ingredienser
- 1 dl vetemjöl
- 1 dl linsmjöl - eller kikärtsmjöl
- 2 krm bikarbonat
- 2 dl vatten
- 1 ägg
- 0,5 dl yoghurt - naturell
- 1 krm salt
- 2 msk rödlök - finhackad
- 0,5 dl koriander - hackad
- 2 msk rapsolja
Alo tiki (potatisfyllning)
- 500 g potatis
- 1 rödlök
- 1 msk rapsolja
- 2 tsk garam masala
- 1 tsk nigellafrö
- 1 röd chili - t ex spansk peppar
- 2 msk tomatpuré
- 2 dl gröna ärter - frysta
Korianderraita
- 0,5 grön chili - t ex spansk peppar
- 1 dl yoghurt - naturell + 1 dl
- 1 dl koriander - hackad
- 2 tsk lime - pressad
- 1 krm salt
Tillbehör
- mango chutney
Gör så här
-
Blanda samman alla torra ingredienser till dosasmeten. Tillsätt vatten, ägg och yoghurt och vispa till en slät smet. Blanda ner lök och koriander. Låt smeten svälla ca 10 min.
-
Fyllning: Tärna och koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Skala och hacka löken. Stek löken i olja ca 3 min. Tillsätt garam masala, nigellafrö och tomtpuré. Häll av potatisen och låt ånga av. Blanda ner potatis och ärter i lökfräset.
-
Bred ut 1 knapp dl smet i en het stekpanna med oljan. Stek tills pannakakan stelnat. Vänd, stek hastigt på andra sidan.
-
Korianderraita: Kärna ur och skiva chilin. Rör samman eller mixa 1 dl yoghurt, chili och koriander. Rör 1 dl yoghurt. Smaka av med limesaft och krydda med salt.
-
Servera potatisfyllningen med dosa, korianderraita och mango chutney.