Martini med granatäpple och konjak

Martini med konjak och flamberade granatäppelkärnor är en höjdare för alla oss som älskar drinken Side Car.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 cl konjak - t ex Renault
  • 10 - 12 granatäppelkärnor
  • 2 cl Cointreau
  • 1 cl sockerlag

Gör så här

  1. Häll kokande vatten i ett glas, lägg ett konjaksglas med granatäpple och konjak över och värm det genom att vrida det.

  2. Flambera granatkärnorna i konjaken.

    Foto: Matilda Lindeblad

    När du flamberar granat- äppelkärnor i konjak får du verkligen känna dig som en kung i baren!

  3. Häll över i shaker, muddla och tillsätt Cointreau och sockerlag. Fyll med is, skaka och sila upp i martiniglas. Garnera med några granatäppelkärnor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!