Marsipankycklingar – så gör du steg för steg

Marsipankycklingar är roligt pyssel för stora och små. Fukta händerna lite med vatten om marsipanen eller sockermassan känns torr.  
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 100 g marsipan - gul
  • 10 g röd marsipan - eller sockermassa
  • 0,5 tsk vallmofrön - blåa
  • 50 g sockermassa - vit

Gör så här

  1.  Till påskkycklingarna behövs gul, röd och vit marsipan eller sockermassa. Se till att arbetsbänken är ordentligt ren.

  2. Börja med kycklingens kropp. Väg upp ca 8 g och rulla till en boll. Forma en liten stjärt och gör eventuellt ett fjädermönster med något av redskapen. Gör en fördjupning där huvudet ska vara.

  3. Rulla en liten kula, 1–2 g. Gör en skåra från -mitten med en kniv. Rulla en supersmal liten rulle av röd marsipan och pressa försiktigt in den i skåran. Det är kycklingens lilla kam.

  4. Gör två små hål för ögonen och ett för näbben. Rulla en pytteliten konformad näbb. Fäst mot huvudet och pressa försiktigt fast i kanten.

  5. Stoppa in ett vallmofrö i varje öga och pressa fast med ett lätt tryck. Fäst huvudet i fördjupningen i kroppen. Rulla en liten rulle gul marsipan. Pressa två lika stora vingar med ett räfflat redskap. Fäst vingarna på kroppen.

  6. Kavla ut sockermassan ca 1 mm tunt. Stansa ut med en liten utstickare eller kakmått. Lägg ett ”äggskal” under varje kyckling och tryck försiktigt upp så det blir som en liten äggskalshalva under kycklingen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!