Marsipankycklingar

Oavsett hur en marsipanfigur ser ut, utgår man alltid från en kula. Detta är en enkel modell att börja med.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 125 g marsipan - gulfärgad
  • 1 marsipan - lite orange
  • 1 marsipan - lite rosa
  • 1 marsipan - lite grön

Gör så här

  1. Väg upp fyra bitar, två ska väga 40 g/st och två 15 g/st. Forma till runda bollar genom att rulla dem mitt i handen med ett lätt tryck. Gör ett lätt tryck med tummen mitt uppe på den stora bollen. Sätt dit huvudet.

  2. Vingar: Rulla fyra kulor, ca 1 g st, forma kulorna till droppar genom att rulla kulan mot handloven med ett lätt tryck. Tryck till droppen med tummen till en platta. Fäst vingarna på var sida om fågelkropparna.

  3. Näbb: Rulla en liten bit orange marsipan till en kula och forma till två spetsar genom att rulla kulan mot handloven till en spets. Vänd och gör på samma sätt på andra sidan. Fäst näbben med hjälp av en penna eller grillpinne.

  4. Ögon: Klipp av ett sugrör på längden så att det ser ut som verktyget på bilden. Tryck sugröret nedåt och bakåt där du vill att ögonen ska sitta.

  5. Hatt: Forma två kulor. Platta en till en platta och den andra till en cylinder. Sätt ihop. Fäst på huvudet. Sjalett: Kavla en bit marsipan i en plastficka. Gör ev rutmönster i marsipanen med en pinne. Skär ut en trekant och fäst på kycklinghuvudet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!