Marsipaninbakad saffransbomb med apelsinsorbet, citrus sallad och aniskakor

Med sockerdeg (petinice) från konditori el Panduro Hobby får du en vitare bomb än med marsipan!

Marsipaninbakad saffransbomb med apelsinsorbet, citrus sallad och aniskakor

1. Saffransparfait: Lös saffranet i konjak och sockret. Vispa äggulor och florsocker pösigt och rör ner saffranet. Vispa grädden och vänd ner den. Häll smeten i en rund skål, ca 2 liter. Tryck ner en mindre skål (8 dl) i smeten, lägg i en tyngd och frys minst 5 timmar.
2. Apelsinsorbet: Blötlägg gelatinbladen. Koka upp pressad apelsin, citron, socker, glykos och vatten. Ta kastrullen från värmen och smält gelatinbladen i lagen.
3. Kyl och kör i glassmaskin. Ta fram parfaiten och lossa den lilla skålen. Fyll hålet med sorbeten och frys på nytt minst 2 timmar.
4. Citrussallad: Blanda honung, vatten och citron. Skala och skär apelsinerna i skivor eller ta ut hinnfria klyftor. Lägg dem i en skål med russin och vindruvor. Häll över lagen.
5. Kavla ut marsipanen mellan plastfolie. Ta fram glassbomben, doppa skålen hastigt i varmt vatten och stjälp upp den på ett fat. Rulla över marsipanen och putsa kanten.
6. Servera bomben med citrussalladen och aniskakor.

Recept från