55555

Recept på marsipanägg med vit choklad. Mandelmassa, vit choklad och nougat får äggen att påminna om Mozartkulor i smaken. Strössla dem med glittrigt socker i olika färger.

För 10 ägg

Ingredienser

Marsipanägg med vit choklad

150 g mandelmassa
100 g nougat
150 g vit choklad
2 msk färgat socker/strössel

20 min

Marsipanägg – gör så här:

  1. Skär mandelmassa och nougat i 10 bitar. Forma mandelmassan runt nougatbiten och rulla till ett ägg.
  2. Smält chokladen försiktigt över vattenbad eller i mikrovågsugn.
  3. Doppa äggen, ett och ett, i chokladen. Ta upp äggen med hjälp av två gafflar och strö över strössel innan chokladen hinner stelna. Låt äggen stelna på bakplåtspapper.

 

Vill du göra egen mandelmassa? Här hittar du ett bra recept.