00000

Recept på marsipanägg med vit choklad. Mandelmassa, vit choklad och nougat får äggen att påminna om Mozartkulor i smaken. Strössla dem med glittrigt socker i olika färger.

För 10 ägg

Ingredienser

Marsipanägg med vit choklad

150 g mandelmassa
150 g mandelmassa
100 g nougat
150 g vit choklad
2 msk färgat socker/strössel

20 min

Marsipanägg med vit choklad — gör så här:

  1. Skär mandelmassa och nougat i 10 bitar. Forma mandelmassan runt nougatbiten och rulla till ett ägg.
  2. Smält chokladen försiktigt över vattenbad eller i mikrovågsugn.
  3. Doppa äggen, ett och ett, i chokladen. Ta upp äggen med hjälp av två gafflar och strö över strössel innan chokladen hinner stelna. Låt äggen stelna på bakplåtspapper.

 

Egen mandelmassa

Ca 190 g

Skålla, skala och mal 100 g sötmandel med mandelkvarn. Blanda med 1 1/2 dl florsocker (90 g). Arbeta in 1–2 msk äggvita. Knåda till fin konsistens. Förvara lufttätt i kylen upp till 4 veckor.