Marsipan till marsipangrisar

Receptet är enkelt och ger en fin, lättarbetad marsipan vare sig du utgår från egen mandelmassa eller köpt. Till den köpta tillsätter du själv vaniljfrön.
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 200 g mandelmassa
  • 1 dl florsocker
  • 0,5 vaniljstång - urskrapad

Garnering

  • silverkulor, röd hushållsfärg

Gör så här

  1. Lägg mandelmassan på bänken och knåda och arbeta in florsocker och eventuellt vaniljfrön.

  2. Lägg marsipanen i påse eller täck med plastfolie om den ska användas vid ett senare tillfälle.

  3. Grisar: Dela marsipanen i 8 lika delar, ca 30 g/st. Spara en bit till äpplen, öron och knorr.

  4. Rulla varje del till en stor droppe och tryck till spetsen som ska bli trynet. Gör ett snitt i trynet, som mun. Forma öron och en liten knorr av den sparade degen.

  5. Tryck till dem lite mot underlaget så de står stadigt. Färga en liten del marsipan till äpplen. Rulla små röda kulor och sätt i grisens mun. Sätt in silverkulor som ögon.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!