Marshmallows med polkasmak

00000

Mjuka och fluffiga polkamarshmallows med tydlig polkasmak.

För 50 marshmallows

Ingredienser

18 gelatinblad
2 äggvitor
5 dl strösocker
2 dl vatten
0,5 msk glykos
0,5 msk vaniljpasta eller 1 vaniljstång
0,5 tsk pepparmintarom
1 tsk hushållsfärg röd

Garnering:

2 msk florsocker
2 msk majsstärkelse Maizena

30 minuter

Marshmallows med polkasmak – gör så här:

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Vispa  äggvitorna till ett mjukt skum.
  2. Koka socker, vatten och glykos till 127–130° i en kastrull. Häll den varma sockerlagen över äggvitorna under vispning. Vispa ca 2 min. Sätt bunken i ett kallt vattenbad, fortsätt att vispa på halvfart tills massan är blank och ca 45°.
  3. Ta upp gelatinbladen och smält dem i en kastrull med ca 1/2 dl av marängsmeten. Tillsätt vaniljpasta och pepparmintarom. Vispa ner gelatinblandningen i resten av marängsmeten.
  4. Sikta och blanda florsocker och majsstärkelse. Lägg ett bakplåtspapper i en form, ca15 x 25 cm, och pudra med hälften av florsockerblandningen. Häll smeten jämnt i formen. Rippla i färgen försiktigt och dra med ett grillspett eller liknande så att färgen bildar ränder.
  5. Pudra över resten av florsockerblandningen, spara lite att vända bitarna i. Låt stelna i kylen 1 timme.
  6. Skär marshmallowsen i kuber, ca 3 x 3 cm, och vänd i resten av florsockerblandningen.
Fler recept med: Godis, Jul, Övrigt