Marshmallows med polkasmak

Mjuka och fluffiga polkamarshmallows med tydlig polkasmak.
Petra Lindstrand
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 18 gelatinblad
  • 2 äggvitor
  • 5 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 0,5 msk glykos
  • 0,5 msk vaniljpasta - eller 1 vaniljstång
  • 0,5 tsk pepparmintarom
  • 1 tsk hushållsfärg - röd

Garnering

  • 2 msk florsocker
  • 2 msk majsstärkelse (Maizena) - Maizena

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Vispa  äggvitorna till ett mjukt skum.

  2. Koka socker, vatten och glykos till 127–130° i en kastrull. Häll den varma sockerlagen över äggvitorna under vispning. Vispa ca 2 min. Sätt bunken i ett kallt vattenbad, fortsätt att vispa på halvfart tills massan är blank och ca 45°.

  3. Ta upp gelatinbladen och smält dem i en kastrull med ca 1/2 dl av marängsmeten. Tillsätt vaniljpasta och pepparmintarom. Vispa ner gelatinblandningen i resten av marängsmeten.

  4. Sikta och blanda florsocker och majsstärkelse. Lägg ett bakplåtspapper i en form, ca15 x 25 cm, och pudra med hälften av florsockerblandningen. Häll smeten jämnt i formen. Rippla i färgen försiktigt och dra med ett grillspett eller liknande så att färgen bildar ränder.

  5. Pudra över resten av florsockerblandningen, spara lite att vända bitarna i. Låt stelna i kylen 1 timme.

  6. Skär marshmallowsen i kuber, ca 3 x 3 cm, och vänd i resten av florsockerblandningen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!