Marshmallows med persika och passionsfrukt

Som en dröm! Mjuka och lena marshmallows med knastrigt socker som bara smälter i munnen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 6,5 gelatinblad
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 äggvita
  • 0,5 dl persikopuré - (barnmat)

Garnering

  • 2 passionsfrukter
  • 1 dl strösocker

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.

  2. Blanda socker och vatten i en kastrull. Låt koka till 127°. Ta av från värmen. Lyft upp gelatinbladen och smält dem i sockerlagen.

  3. Vispa äggvitan till fast skum. Vispa ner den varma sockerlagen. Rör i persikopuré. Fortsätt att vispa ytterligare 3 min.

  4. Klä en form med plastfolie, ca 20 x 30 cm, och bred ut smeten. Ställ i kylen för att stelna ca 8 timmar.

  5. Sätt ugnen på 100°. Dela och skrapa ut kärnorna ur passionfrukt­erna. Lägg dem i en form med bakplåtspapper och låt torka ca 1 timme i ugnen. Låt svalna. Mixa kärnorna med sockret.

  6. Skär marshmallowsen i bitar och rulla dem i sockret. Servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!