Marshmallows med persika och passionsfrukt
Ingredienser
- 6,5 gelatinblad
- 2,5 dl strösocker
- 1 dl vatten
- 1 äggvita
- 0,5 dl persikopuré - (barnmat)
Garnering
- 2 passionsfrukter
- 1 dl strösocker
Gör så här
-
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.
-
Blanda socker och vatten i en kastrull. Låt koka till 127°. Ta av från värmen. Lyft upp gelatinbladen och smält dem i sockerlagen.
-
Vispa äggvitan till fast skum. Vispa ner den varma sockerlagen. Rör i persikopuré. Fortsätt att vispa ytterligare 3 min.
-
Klä en form med plastfolie, ca 20 x 30 cm, och bred ut smeten. Ställ i kylen för att stelna ca 8 timmar.
-
Sätt ugnen på 100°. Dela och skrapa ut kärnorna ur passionfrukterna. Lägg dem i en form med bakplåtspapper och låt torka ca 1 timme i ugnen. Låt svalna. Mixa kärnorna med sockret.
-
Skär marshmallowsen i bitar och rulla dem i sockret. Servera genast.