1 timme
Kryddiga köttbullar med couscous – gör så här:
- Skala och finriv vitlöken. Blanda färsen med vitlök, harissa, spiskummin och ägg. Arbeta till en smidig smet. Krydda med salt och peppar. Forma färsen till köttbullar. Stek dem runt om i olja 10–12 min.
- Couscous: Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär morötter, gulbetor och palsternacka i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Blanda rotfrukter och lök med olja i en ugnssäker form. Krydda med 1 tsk salt och peppar. Rosta mitt i ugnen ca 30 min.
- Koka upp vattnet och häll det över couscous och 1/2 tsk salt. Låt stå ca 5 min. Rör runt med en gaffel. Blanda couscousen med de rostade rotfrukterna.
- Hacka aprikoserna och blanda dem med couscous, russin och citronsaft. Tillsätt persilja och mynta före servering.
- Kålsallad: Strimla kålen med osthyvel och blanda med citronsaft, olja, honung och salt. Låt stå ca 15 min.
- Värm köttbullarna och servera tillsammans med couscous, rödkålssallad och yoghurt.