Marockanska hönsfärsbollar i tomatsås med couscous

00000

Recept på marockanska hönsfärsbollar i tomatsås med couscous. Hönsfärs är ett bra val ur miljösynvinkel eftersom gamla värphöns används. Ras el hanout är en nordafrikansk kryddblandning med koriander, kardemumma och paprika.

För 4 personer:

Ingredienser

500 g hönsfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 hönsbuljongtärning
3 msk ras el hanout nordafrikansk kryddblandning
1 ägg
500 g tomatsås färdig
2,5 dl couscous
250 g haricots verts frysta
40 g sötmandel

20 minuter

Marockanska hönsfärsbollar i tomatsås med couscous – gör så här:

  1. Skala lök och vitlök och riv på ett rivjärn. Lös upp buljongtärningen med 1 msk varmt vatten. Blanda färsen med lök, vitlök, buljong, kryddblandning och ägg. Forma färsen till 12 stora köttbullar.
  2. Koka upp tomatsåsen med 1 dl vatten i en traktörpanna. Lägg ner köttbullarna. Koka under lock ca 10 min.
  3. Tillaga couscous och bönor enligt anvisning på förpackningarna.
  4. Rosta mandeln i torr stekpanna. Grovhacka den.
  5. Servera färsbollarna med couscous, haricots verts och mandel.

Recept av Jeanette Pettersson