Marockanska hönsfärsbollar i tomatsås med couscous

Recept på marockanska hönsfärsbollar i tomatsås med couscous. Hönsfärs är ett bra val ur miljösynvinkel eftersom gamla värphöns används. Ras el hanout är en nordafrikansk kryddblandning med koriander, kardemumma och paprika.

Ingredienser

  • 500 g hönsfärs
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 3 msk ras el hanout (kryddblandning) - nordafrikansk kryddblandning
  • 1 ägg
  • 500 g tomatsås - färdig
  • 2,5 dl couscous
  • 250 g haricots verts - frysta
  • 40 g sötmandel

Gör så här

  1. Skala lök och vitlök och riv på ett rivjärn. Lös upp buljongtärningen med 1 msk varmt vatten. Blanda färsen med lök, vitlök, buljong, kryddblandning och ägg. Forma färsen till 12 stora köttbullar.

  2. Koka upp tomatsåsen med 1 dl vatten i en traktörpanna. Lägg ner köttbullarna. Koka under lock ca 10 min.

  3. Tillaga couscous och bönor enligt anvisning på förpackningarna.

  4. Rosta mandeln i torr stekpanna. Grovhacka den.

  5. Servera färsbollarna med couscous, haricots verts och mandel.

Recept av Jeanette Pettersson

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!