4.54.54.54.54.5

Här hittar du ett recept på en smarrig marockansk rotfruktsgryta. Spiskummin, sambal oelek och vitlök ger grytan dess speciella karaktär och hetta.

För 4 personer

Ingredienser

1 påse blandade rotfrukter, palsternacka, morötter, kålrot, rotselleri, purjolök (ca 1 kilo)
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1/2 dl tomatpuré
2 tsk mald spiskummin
1 tsk sambal oelek
8 dl vatten
2 1/2 grönsaksbuljongtärningar
1 burk kikärter (410 g)

Tillbehör

2 dl matyoghurt
60 g surdegsbröd per person

30 min

Recept: Marockansk rotfruktsgryta

  1. Skala och skär rotfrukterna i små tärningar. Skala och finhacka vitlöken.
  2. Fräs grönsaker och vitlök i oljan i en stor kastrull ca 2 minuter. Tillsätt tomatpuré, spiskummin och sambal och fräs ytterligare ca 1 minut. Häll i vattnet och smula ner buljongtärningarna. Koka upp och låt koka under lock ca 10 minuter.
  3. Häll av kikärterna och spola dem i kallt vatten. Lägg dem i grytan och koka ytterligare ca 5 minuter.
  4. Servera grytan med matyoghurt och bröd.