Marmorerad hallon- och aprikosparfait – gör så här:
- Glass: Passera hallonen genom en finmaskig sil till puré. Skär aprikoserna i små tärningar och blanda med aprikospurén.
- Vispa äggulor och socker tills sockret löst sig. Vispa grädden.
- Koka upp socker och vatten i en kastrull till italiensk maräng. Koka till 119°. Vispa äggvitorna under tiden och häll sedan den varma sockerlagen i en stråle över äggvitorna under vispning. Fortsätt vispa tills marängen är sval och blank.
- Blanda hälften av äggulevispet, grädden och italiensk maräng med hallonpuré. Blanda andra hälften äggulevisp, grädde och maräng med aprikospuré.
- Blanda båda smetarna slarvigt i en form och rör försiktigt med en slev för att få ett vackert mönster. Frys övertäckt i minst 6 timmar.
- Makroner: Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan och blanda med övriga ingredienser. Forma toppar och lägg på plåt med bakplåtspapper.
- Pensla kakorna med äggvita och strö över hyvlad mandel. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Pudra med florsocker.
- Temperera glassen minst 30 min i rumstemperatur innan den serveras med marinerad frukt och makroner.