Marmeladbitar med granatäpple

Marmeladbitar med granatäpple är sockrigt och gott. För att pektinet i syltsockret inte ska förlora sin konsistensgivande verkan är det viktigt att blandningen får ett snabbt uppkok. Har du en långsam elplatta kan det vara bra att värma upp spisplattan lite på förhand.
Mia Öhrn
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2 dl granatäppeljuice - drickfärdig
  • 1,5 dl syltsocker
  • 50 g sirap - vit eller glykos
  • 2 msk citron - pressad

Garnering

  • strösocker

Gör så här

  1. Blanda granatäppeljuicen med syltsocker, sirap och citronsaft i en vid kastrull. Låt koka upp och sedan sjuda på lägre temperatur tills marmeladen är 115°. Rör då och då, kontrollera med marmeladprov, se tipsruta.

  2. Häll marmeladen i en oljad form, ca 12 x 12 cm. Låt kallna. Ställ formen i frysen ca 1 timme.

  3. Lossa marmeladen ur formen, skär den i fyrkantiga bitar. Vänd bitarna i socker. För­vara i rumstemperatur. Lägg inte bitarna på varandra, då ­klibbar de ihop.

Fler recept på ljuvligt julgodis

Duka upp julens gottebord med hemlagade sötsaker som garanterat gör succé. En lek med smaker som sätter krydda på julstämningen. Nedan hittar ni Maria Öhrns alla julgodis-recept.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!