55555

Fransk finess på våra kära lingon! Den syrligt fylliga smaken på denna marmelad är ­underbar till krämig ost.

För 1 1 liter

Ingredienser

1 kilo lingon
10 lagerblad
2 dl rödvinsvinäger
1 1/2 dl honung
600 g rörsocker

Tillbehör

ost, t ex brillat-savarin
surdegsbröd med råg t ex pain de seigle

10 min+6-8 timmar i ugnen

Marmelad med lingon, honung och lagerblad

  1. Sätt ugnen på 100°.
  2. Skölj lingonen om de är färska och lägg dem tillsammans med lagerbladen i en djup, ugnssäker form. Häll över vinäger, honung och socker.
  3. Sätt formen mitt i ugnen och låt stå 6–8 timmar. Rör om då och då.
  4. Plocka ut lagerbladen och mixa lingonen med mixerstav.
  5. Häll marmeladen i glasburkar och ställ dem i ugnen ca 1 timme så att de konserveras. Låt kallna och förvara i kylen.