Marinerade sommarbär med pistaschglass

Det är godast att blanda olika slags bär i marinaden. Är det inte säsong för färska bär går det bra att använda frukt i stället, t ex mango, vindruvor och melon.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 l bär - t ex hallon, blåbär, smultron eller jord
  • 2,5 dl rosévin
  • 1 dl honung
  • 1 vaniljstång
  • mynta

Pistaschglass

  • 200 g pistaschnötter - salta, med skal
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl mjölk
  • 5 äggulor
  • 2 dl strösocker
  • grön hushållsfärg - några droppar

Gör så här

  1. Ansa bären. Koka upp vin, honung och skårad och urskrapad vaniljstång. Låt lagen kallna och lägg i bären. Låt marinera i kylskåpet minst 3 timmar.

  2. Glass: Skala och mal pistaschnötterna i mandelkvarn. Koka upp grädde och mjölk. Vispa äggulor och socker pösigt. Häll över den varma gräddmjölken. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och sjud under omrörning tills blandningen tjocknat. Blanda i nötter och färga glassen svagt grön med hushållsfärg. Låt kallna.

  3. Frys glassen i glassmaskin eller i en bunke, rör då med ca 30 min mellanrum tills glassen frusit.

  4. Servera bären med lite av lagen och pistaschglass. Garnera med mynta

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!