Marinerade sommarbär med pistaschglass
Ingredienser
- 2 l bär - t ex hallon, blåbär, smultron eller jord
- 2,5 dl rosévin
- 1 dl honung
- 1 vaniljstång
- mynta
Pistaschglass
- 200 g pistaschnötter - salta, med skal
- 3 dl vispgrädde
- 3 dl mjölk
- 5 äggulor
- 2 dl strösocker
- grön hushållsfärg - några droppar
Gör så här
-
Ansa bären. Koka upp vin, honung och skårad och urskrapad vaniljstång. Låt lagen kallna och lägg i bären. Låt marinera i kylskåpet minst 3 timmar.
-
Glass: Skala och mal pistaschnötterna i mandelkvarn. Koka upp grädde och mjölk. Vispa äggulor och socker pösigt. Häll över den varma gräddmjölken. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och sjud under omrörning tills blandningen tjocknat. Blanda i nötter och färga glassen svagt grön med hushållsfärg. Låt kallna.
-
Frys glassen i glassmaskin eller i en bunke, rör då med ca 30 min mellanrum tills glassen frusit.
-
Servera bären med lite av lagen och pistaschglass. Garnera med mynta