Marinerade sommarbär med fläderblomsmousse och pistaschsmulor  

Marinerade sommarbär med fläderblomsmousse och pistaschsmulor är en fluffig dessert. Den italienska färskosten får en härligt luftig konsistens när den blandas med lättvispad grädde.  
Jennie Benjaminsson
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 250 g bär - färska
  • 0,5 vaniljstång
  • 1 msk fläderblomssaft - konc

Fläderblomsmousse

  • 0,5 vaniljstång
  • 250 g mascarponeost
  • 0,75 dl fläderblomssaft - konc
  • 3 msk florsocker
  • 1 dl vispgrädde

Pistaschsmulor

  • 50 g smör
  • 1 dl pistaschnötter - skalade, saltade
  • 1 dl havregryn
  • 4 msk strösocker

Garnering

  • myntablad

Gör så här

  1. Marinerade bär: Skär eventuellt större bär i mindre bitar. Skrapa fröna ur vaniljstången, blanda med bär och flädersaft. Låt marinera i rumstemperatur ca 30 min.

  2. Fläderblomsmousse: Skrapa fröna ur vaniljstången, blanda med mascarpone, fläderblomssaft och florsocker till en slät. Vispa ­grädden lätt och vänd ner i ost­smeten. Låt stå i kylen ca 30 min.

  3. Pistaschsmulor: Lägg alla ingredienser i en stekpanna, stek på medelvärme under omrörning tills det blir ett gyllenbrunt och frasigt smul, ca 10 min. Låt kallna.

  4. Fördela hälften av bären i glas. Toppa med mousse, resten av bären pistaschsmulor och garnera med mynta

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!