00000

Marinerade sommarbär med fläderblomsmousse och pistaschsmulor är en fluffig dessert. Den italienska färskosten får en härligt luftig konsistens när den blandas med lättvispad grädde.  

För 4 personer:

Ingredienser

250 g bär, färska
0,5 vaniljstång
1 msk fläderblomssaft, konc

Fläderblomsmousse:

0,5 vaniljstång
250 g mascarponeost
0,75 dl fläderblomssaft, konc
3 msk florsocker
1 dl vispgrädde

Pistaschsmulor:

50 g smör
1 dl pistaschnötter, skalade, saltade
1 dl havregryn
4 msk strösocker

Garnering:

myntablad

15 minuter + 30 minuter i kyl

Marinerade sommarbär med fläderblomsmousse och pistaschsmulor – gör så här:

  1. Marinerade bär: Skär eventuellt större bär i mindre bitar. Skrapa fröna ur vaniljstången, blanda med bär och flädersaft. Låt marinera i rumstemperatur ca 30 min.
  2. Fläderblomsmousse: Skrapa fröna ur vaniljstången, blanda med mascarpone, fläderblomssaft och florsocker till en slät. Vispa ­grädden lätt och vänd ner i ost­smeten. Låt stå i kylen ca 30 min.
  3. Pistaschsmulor: Lägg alla ingredienser i en stekpanna, stek på medelvärme under omrörning tills det blir ett gyllenbrunt och frasigt smul, ca 10 min. Låt kallna.
  4. Fördela hälften av bären i glas. Toppa med mousse, resten av bären pistaschsmulor och garnera med mynta

 

Fler recept med: Frukt och bär