Marinerade laxspett

Spetten får sötsalt smak av den asiatiska marinaden.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 kg laxfilé - skinn- och benfri

Marinad

  • 1 dl japansk soja
  • 2 msk honung
  • 2 msk ingefära - riven
  • 2 vitlöksklyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Skär laxen i 3 cm breda remsor på längden, dela dem i 10 cm långa bitar. Lägg laxbitarna på en bakpappersklädd plåt.

  2. Blanda marinaden och pensla laxbitarna rikligt. Stek laxen ca 10 min mitt i ugnen. Ta ut plåten och pensla med marinad som ligger på plåten. Låt kallna och förvara kallt fram till serveringen.

  3. Servering: Trä spett ivarje laxbit, pensla ev med mer avrunnen marinad och lägg upp på fat.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!