Marinerade kantareller med matvete, tomat och mynta

Smakrik och matig sallad med örter och citronsmakande kantareller. Servera den kall.
Paul Svensson

Ingredienser

  • 2 dl matvete
  • 250 g kantareller
  • 2 kvisttomater
  • 1 schalottenlök
  • 1 citron
  • 1 dl olivolja
  • tsk salt - + 0,5 tsk
  • krm svartpeppar - nymald + 1 krm
  • 1 knippa persilja
  • 1 knippa mynta

Gör så här

  1. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen.

  2. Ansa och skär kantarellerna i mindre bitar. Tärna tomaterna. Skala och finhacka löken.

  3. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda citronsaft och -skal med olja, lök och tomater. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  4. Marinera kantarellerna i citrondressingen ca 10 min.

  5. Finhacka örtena och blanda med matvetet. Smaka av med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Blanda ihop matvetet med kantarellerna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!