00000

Marinerade ägg passar blanda annat att servera i soppor. Det går utmärkt att spara marinaden och använda den som smaksättning i andra buljonger eller som dressing.

För 4 ägg:

Ingredienser

4 ägg, gärna ekologiska

Marinad:

1 vitlöksklyfta
2 dl soja, japansk
1 dl vatten
0,5 dl mirin
1 tsk sesamolja
1 tsk risvinäger
1 tsk ingefära, riven
1 tsk chiliflakes, eller sriracha chilisås

15 minuter + 12 timmar i kyl

Marinerade ägg – gör så här:

  1. Lägg äggen i en kastrull och fyll på vatten så att det täcker. Koka upp och sjud äggen 6–7 min, beroende på äggens storlek. Spola äggen i iskallt vatten ca 2 min. Skala dem.
  2. Marinad: Skala och riv vitlöken. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Lägg äggen i marinaden och låt stå i kylen ca 12 timmar.