Marinerad utskuren biff

Köttet steks och läggs i sin marinad 2-3 dagar före festen. Vi föreslår att köttet steks till två olika innertemperaturer, 60° och 1-2 bitar till 65°. Då kan gästerna själv välja hur rosastekt deras köttbit skall vara. Samma dag skärs köttet i tunna skivor. Lägg upp på vackra uppläggningsfat, täck med plastfilm och förvara kallt. Ta fram köttet 1-2 timmar före servering så hinner det bli rumstempererat.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 8 kg biff - utskuren
  • 150 g smör

Marinad

  • 4 dl kinesisk soja
  • 2 dl söt soja - ketjap manis
  • 2 dl majsolja
  • 3 msk sambal oelek
  • 7 vitlöksklyftor
  • 2 msk timjan - torkad
  • 1,5 msk rosmarin - torkad
  • 8 plastpåsar - 5-liters

Tillbehör

  • 1,5 kg sockerärter
  • 1,5 kg haricots verts

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Dela biffraderna i fyra lika stora bitar, så att varje bit får plats i en stor stekpanna.

  2. Hetta upp smöret, bryn köttbitarna runt om. Lägg över dem i en långpanna efter hand.

  3. Stick en köttermometer i den smalaste av köttbitarna och stek i mitten av ugnen till 60° innertemperatur alternativt 65° för mer genomstekt kött. Flytta sedan termometern till en annan köttbit. Stektiden är ca 1 timme och 45 minuter.

  4. Blanda samtliga ingredienser till marinaden. Förbered fyra dubbla plastpåsar, 5 liters.

  5. När köttet är färdigstekt läggs det varmt i plastpåsarna. Fördela marinaden i påsarna, knyt igen och förvara köttet kallt. Vänd påsarna ett par gånger om dagen fram tills dess det ska skäras upp.

  6. Ta upp köttet och skiva det tunt med vass kniv eller på skärmaskin. Lägg upp på serveringsfat.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!