Marinerad tonfisktartar

Tonfisken bryns med sin marinad och fryses därefter minst två dygn. Skär den halvtinad. Misopasta finns i japanska och asiatiska butiker. Där finns också wasabipulver som Stefan använder. Annars går det också bra med wasabipasta på tub som finns på den asiatiska hyllan i livsmedelsbutiken.

1. Blanda samman marinaden. Bred den på tonfisken. Hetta upp en stekpanna och bryn tonfisken runt om utan fett. Lägg in i plastfilm och lägg i frysen.
2. Tartar: Låt tonfisken tina under dagen i kylen. Skär hälften av fisken i små tärningar. Skala och finhacka rödlöken. Finhacka koriandern. Blanda tonfisk, rödlök, koriander, kapris och wasabimajonnäs till en fast röra. Hit går bra att förbereda.
3. Servering: Skär den andra biten av marinerad tonfisk i tunna skivor. Lägg 2 skivor bredvid varandra och lägg en sked av tartaren ovanpå.

Recept från