00000

Tonfisken bryns med sin marinad och fryses därefter minst två dygn. Skär den halvtinad. Misopasta finns i japanska och asiatiska butiker. Där finns också wasabipulver som Stefan använder. Annars går det också bra med wasabipasta på tub som finns på den asiatiska hyllan i livsmedelsbutiken.

För 10 person(er)

Ingredienser

400 g tonfisk, färsk, i bit

Marinad:

1 msk mörk misopasta
1 msk ljus fransk senap
1 tsk sesamolja

Tartar:

200 g tonfisk, hälften av den marinerade
0,5 rödlök
1 knippe koriander, färsk
2 msk kapris
4 msk wasabimajonnäs

1. Blanda samman marinaden. Bred den på tonfisken. Hetta upp en stekpanna och bryn tonfisken runt om utan fett. Lägg in i plastfilm och lägg i frysen.
2. Tartar: Låt tonfisken tina under dagen i kylen. Skär hälften av fisken i små tärningar. Skala och finhacka rödlöken. Finhacka koriandern. Blanda tonfisk, rödlök, koriander, kapris och wasabimajonnäs till en fast röra. Hit går bra att förbereda.
3. Servering: Skär den andra biten av marinerad tonfisk i tunna skivor. Lägg 2 skivor bredvid varandra och lägg en sked av tartaren ovanpå.