Marinerad skaldjurssallad

00000

Både räkor och musslor är mättande, mager mat. Musslor ger också ett rikt tillskott på järn. Salladen kan mycket väl serveras som förrätt och räcker då till 4-6 pers.

För 2 person(er)

Ingredienser

250 g räkor, oskalade
1 burk musslor
150 g salladssorter, blandade
80 g körsbärstomater
150 g gurka

Marinad

1 schalottenlök
0,5 vitlöksklyfta
0,5 röd chilifrukt
2 msk citron, pressad
1 msk olivolja, med citron
0,5 dl persilja, hackad, (eller koriander)
1 krm salt
1 msk vatten

Tillbehör

100 g grovt bröd, 4 skivor

Marinerad skaldjurssallad – gör så här:

  1.  Tina och skala räkorna, låt musslorna rinna av.
  2. Marinad: Hacka schalottenlök, vitlök och chilifrukt.
    Blanda hacket med citron, olja, persilja, salt och vatten.
    Lägg i räkor och musslor.
  3. Riv salladen i bitar, halvera tomaterna och tärna gurkan.
    Blanda grönsaker och skaldjur och servera med ett gott, grovt bröd.

Ca 420 kcal, varav 12 g fett, 36 g kolhydrater, 40 g protein.