Marinerad skaldjurssallad

Både räkor och musslor är mättande, mager mat. Musslor ger också ett rikt tillskott på järn. Salladen kan mycket väl serveras som förrätt och räcker då till 4-6 pers.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 250 g räkor - oskalade
  • 1 burk musslor
  • 150 g salladssorter - blandade
  • 80 g körsbärstomater
  • 150 g gurka

Marinad

  • 1 schalottenlök
  • 0,5 vitlöksklyfta
  • 0,5 röd chili
  • 2 msk citron - pressad
  • 1 msk olivolja - med citron
  • 0,5 dl persilja - hackad, (eller koriander)
  • 1 krm salt
  • 1 msk vatten

Tillbehör

  • 100 g grovt bröd - 4 skivor

Gör så här

  1.  Tina och skala räkorna, låt musslorna rinna av.

  2. Marinad: Hacka schalottenlök, vitlök och chilifrukt. Blanda hacket med citron, olja, persilja, salt och vatten. Lägg i räkor och musslor.

  3. Riv salladen i bitar, halvera tomaterna och tärna gurkan. Blanda grönsaker och skaldjur och servera med ett gott, grovt bröd.

  4. Ca 420 kcal, varav 12 g fett, 36 g kolhydrater, 40 g protein.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!