1 timme + 2 timmar marinering + 20 minuter i ugn
Marinerad och sesamrullad lammfilé med nudelsallad – gör så här:
- Lammfilé: Blanda soja, socker, vinäger, olja, vitlök och ingefära. Putsa lammfilén fri från eventuella hinnor och lägg den i marinaden. Täck med plastfolie och låt marinera i kylen ca 2 timmar
- Sätt ugnen på 150°. Ta fram köttet i rumstemperatur ca 15 min före tillagning.
- Ta lammfilén ur marinaden, spara marinaden. Rulla filén i sesamfröna. Bryn runt om i olja i en het stekpanna. Lägg köttet i en ugnssäker form. Stek mitt i ugnen till 56° innertemperatur, 15–20 min. Ta köttet ur ugnen och rulla in det
i aluminiumfolie. Låt det vila ca 10 min så att innertemperaturen går upp till 58°. - Koriandersalt: Blanda saltet med koriandern och ställ åt sidan.
-
Nudelsallad: Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av kokvattnet och kyl nudlarna i kallt vatten. Skala och kärna ur mangon. Skär fruktköttet
i strimlor. Skala och skär löken i tunna strimlor. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda mango, lök och chili med nudlarna. Mortla eller hacka de salta jordnötterna fint och strö över dem. Strö över grovhackad koriander. - Dressing: Skala och riv vitlöksklyftan. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Blanda alla ingredienser. Häll dressingen över salladen precis före servering.
- Häll marinaden i en stekpanna och låt sjuda 3–4 min, tills den tjocknat något.
- Skär köttet i skivor och häll över marinaden. Garnera med koriander och servera med nudelsallad och koriandersalt