Marinerad lax med muscovadosocker

Recept på marinerad lax med muscovadosocker. Laxen skall marineras, helst över natten, innan den tillagas. Men hinner du inte så blir det ändå en väldigt god rätt!  Sojan ger den rätta sältan som sockret ovanpå balanserar.

Gör så här:

  1. Skär laxsidan i lika stora portionsbitar. Lägg dem i en form eller i en plastpåse med soja och vin. Låt ligga i kylskåpet, helst över natten.
  2. Sätt ugnen på 175°. Ta upp laxbitarna och lägg dem med skinnsidan nedåt i en ugnssäker form eller långpanna.
  3. Blanda samman socker, paprikapulver och peppar. Fördela blandningen på laxbitarna. Lägg en halv apelsinskiva på varje och stek mitt i ugnen ca 15 minuter.
  4. Sås: Blanda samman yoghurt, rivet apelsinskal, apelsinsaft och mynta.
  5. Servera laxen varm tillsammans med kikärtssallad, yoghurtsås och couscous.

Recept från