00000

Den speciella lite söta sojan finns i asiatiska butiker. Du kan byta ut den mot japansk soja och lite extra honung.

För 6 person(er)

Ingredienser

200 g skinn- och benfri lax av mittbit
1 gurka
1 tsk Maizena majsstärkelse

Marinad

1 dl soja
2 msk honung
1 msk ingefära finhackad
1 msk röd spansk peppar finhackad
1 vitlöksklyfta finhackad

Till garnering

2 tsk svarta el ljusa sesamfrön
1 pkt kryddgrönt t ex krasse

1. Blanda marinaden.
2. Dela laxbiten på mitten där ryggbenet suttit. Hetta upp en panna med lite olja. Halstra laxen mycket hastigt på var sida. Den ska bara få lite halstrad yta.
3. Lägg laxen i marinaden och låt den ligga några timmar.
4. Skala gurkan och skär ut långa strimlor med zestjärn eller potatisskalare.
– Hit kan förberedas –
5. Ta upp och skiva laxen. Vispa ner majsstärkelse i marinaden och koka upp. Lägg upp gurkstrimlor och laxskivor. Skeda lite marinad över och strö på sesamfrön. Garnera med något kryddgrönt.