Marinerad lammytterfilé på spett

Små spett med möra saftiga tärningar av lamm eller annat mört kött är utmärkt som plockmat.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg lammytterfilé
  • 1 kg lammytterfilé

Marinad

  • 0,5 dl kinesisk soja
  • 0,5 dl chilisås - av ketchuptyp
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk worcestershiresås
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 vitlöksklyfta - pressad

Garnering

  • sesamfrön

Gör så här

  1. Putsa och skär köttet i sockerbitstora tärningar.

  2. Blanda samtliga ingredienser till marinaden. Lägg köttet i dubbla plastpåsar och häll på marinaden. Låt marinera minst 4 timmar, gärna över natten.

  3. Hetta upp en stekpanna och stek köttet i omgångar, 1–3 min beroende på hur du vill ha ditt kött. Trä 3 köttbitar på varje spett, doppa i sesamfrön.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!