20 minuter + 30 minuter marinering + tid på grillen
Marinerad kyckling med tomat- och melonsallad – gör så här:
- Skär kycklingen i kuber. Skala och pressa vitlöksklyftan till marinaden. Blanda alla ingredienser till marinaden. Tillsätt kyckling-bitarna och marinera i kylen ca 30 min.
- Skala och skär löken i klyftor. Lägg den i kallt vatten (så får den en mildare smak) medan grönsakerna skärs. Halvera gurkan och ta bort kärnorna med en sked. Kärna ur paprikan. Skiva gurkhalvorna och skär paprika och tomater i bitar. Skala, kärna ur och skär melonen i kuber. Skär salladen i fyra klyftor. Låt löken rinna av.
- Blanda grönsakerna med dill, olja och vinäger. Bryt ner fetaosten i salladen. Krydda med salt.
- Yoghurtdressing: Blanda alla ingredienser.
- Trä upp kycklingbitarna på 8 små blötlagda grillspett av trä. Grilla eller stek spetten ca 5 min på varje sida, tills kycklingen är genomstekt. Lägg upp salladen och toppa med kycklingspetten. Servera yoghurtdressingen till.