Marinerad kyckling med tomat- och melonsallad

Marinerad kyckling med tomat- och melonsallad passar bra som sensommarmiddag. Kycklingen får mycket smak av en marinad kryddad med oregano, citronsaft och lite paprikapulver. Serveras med en fräsch sallad av tomat, melon och fetaost.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé

Marinad

  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 dl olivolja
  • 1,5 msk oregano
  • 1 msk citron - pressad
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Sallad

  • 1 rödlök
  • 1 gurka
  • 2 paprikor - gula
  • 3 - 4 tomater
  • 400 g vattenmelon
  • 1 romansallad
  • 0,5 dl dill
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 100 g fetaost
  • 1 krm salt

Yoghurtdressing

  • 2 dl yoghurt - grekisk
  • 2 msk majonnäs
  • 0,5 dl dill

Gör så här

  1. Skär kycklingen i kuber. Skala och pressa vitlöksklyftan till marinaden. Blanda  alla ingredienser till marinaden. Tillsätt kyckling-bitarna och marinera i kylen ca 30 min.

  2. Skala och skär löken i klyftor. Lägg den i kallt vatten (så får den en mildare smak) medan grönsakerna skärs. Halvera gurkan och ta bort kärnorna med en sked. Kärna ur paprikan. Skiva gurkhalvorna och skär paprika och tomater i bitar. Skala, kärna ur och skär melonen i kuber. Skär salladen i fyra klyftor. Låt löken rinna av.

  3. Blanda grönsakerna med dill, olja och vinäger. Bryt ner fetaosten i salladen. Krydda med salt.

  4. Yoghurtdressing: Blanda alla ingredienser.

  5. Trä upp kycklingbitarna på 8 små blötlagda grillspett av trä. Grilla eller stek spetten ca 5 min på varje sida, tills kycklingen är genomstekt. Lägg upp salladen och toppa med kycklingspetten. Servera yoghurtdressingen till.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!