Marinerad kyckling i kokos

Kycklingfiléerna bör marinera minst 1 timme innan de bryns och får sedan bräsera i kokossås.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer - små, ca 200 g
  • 3 msk soja
  • 1 lime - rivet skal
  • 1 vitlöksklyfta - pressad
  • 1 msk ingefära - färsk och riven
  • 1 spansk peppar (chili) - färsk och finhackad
  • 1 tsk rapsolja
  • 1 dl vatten
  • 0,5 tärning hönsbuljong
  • 1 burk kokosmjölk - light 165 ml

Tillbehör

  • 125 g risnudlar
  • 100 g gurka
  • 80 g salladsblad

Gör så här

  1. Snitta kycklingfiléerna med en vass kniv på ovansidan, 3-4 tvärgående snitt. Blanda soja, limeskal, vitlök, ingefära och pepparfrukt. Lägg det i en plastpåse tillsammans med kycklingfiléerna. Knyt ihop påsen och låt marinera i kylen minst 1 timme.

  2. Ta upp kycklingfiléerna ur marinaden men spara den till såsen. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingfiléerna ca 1 min på varje sida.

  3. Häll på vatten, resten av marinaden och smula ner buljongtärningen. Låt koka på medelgod värme ca 5 min. Häll på kokosmjölken och låt koka ytterligare 5 min. Vänd gärna filéerna några gånger under tiden.

  4. Servera med kokta risnudlar och sallad. Ca 440 kcal per portion, varav ca 12 g fett.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!