Marinad till kyckling med habanero och mörk rom

En kryddig marinad som bland annat innehåller mörk rom. Om man inte vill ha kycklingen så pepparstark är det bara att minska på chilipepparn.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g kycklinglårfilé - eller bröstfilé
  • 2 msk farinsocker
  • 1,5 tsk salt
  • 3 vitlöksklyftor - finhackade eller krossade
  • 6 salladslökar - finstrimlade
  • 2 tsk habanero - finhackad
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 msk kryddpeppar - krossad
  • 2 msk ingefära - mald
  • 3 msk lime - pressad
  • 4 msk rom - mörk
  • 2 msk majsolja - eller rapsolja, till stekning
  • 1 dl vatten

Tillbehör

  • ris - kokt
  • limeklyftor
  • salladslök

Gör så här

  1. Skär kycklingköttet i bitar. Blanda i en plastpåse farinsocker, salt, vitlök, salladslök, habanero, paprikapulver, kryddpeppar, ingefära, lime och rom. Lägg i kycklingbitarna och blanda om väl. Knyt ihop påsen och låt det marinera kallt minst några timmar men gärna över natten

  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen på rätt hög värme. Rör om flitigt och låt det steka ca 5 minuter. Om det finns marinad kvar, häll på den och ev vatten om det blivit för torrt i pannan. Lägg på ett lock och låt det puttra ca 3 minuter tills kycklingen är genomstekt.

  3. Det går även att grilla de marinerade kycklingbitarna. Trä i så fall upp dem på spett och grilla över glöd. Vänd spetten ofta och grilla ca 10 minuter beroende på hur stora bitarna är.

  4. Servera med kokt ris, salladslök och gärna limeklyftor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!