Marinerad kyckling

Kycklingen marineras i svartpeppar och två sorters soja: en söt indonesisk ketjap benteng och en japansk. Krossa svartpepparkornen i en mortel för bästa smak. Låt kycklingen marinera i kylen 2 dygn. Har du bråttom kan du nöja dig med bara ett dygn.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1,8 kg kycklingfilé
  • 1 dl ketjap benteng
  • 1 dl japansk soja
  • 1 msk svartpeppar - grovkrossad
  • 2 msk sesamolja
  • 3 msk sesamfrön

Gör så här

  1. Skär varje kycklingfilé i 3–4 bitar på längden.

  2. Blanda soja, peppar och sesamolja i en stor skål. Lägg ner kycklingbitarna och rör om.

  3. Låt stå i kylskåp 1–2 dygn. Rör någon gång under tiden.

  4. Sätt ugnen på 200°. Stek kycklingbitarna med marinaden i långpanna, 12–15 min mitt i ugnen. Vänd bitarna efter halva tiden. Strö över sesamfrön.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!