00000

Marinerad köttfärswok med äggnudlar är god vardagsmat. Byt ut nötfärsen mot vegofärs om du hellre vill äta grönt.

För 2 personer:

Ingredienser

250 g nötfärs
3 msk soja, japansk
2 msk sambal badjak
1 msk sesamolja
250 g wokgrönsaker, frysta
1 msk rapsolja
2 msk sesamfrön, rostade
0,5 kruka koriander

15 minuter

Marinerad köttfärswok med äggnudlar – gör så här:

  1. Blanda färsen med soja, sambal och sesamolja. Låt stå ca 5 min.
  2. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola av dem med kallt vatten och låt rinna av.
  3. Stek färsen under omrörning i en wok eller stekpanna tills den är smulig och har fin färg. Tillsätt grönsakerna och stek ytterligare ca 5 min. Blanda ner nudlarna och vänd runt.
  4. Lägg upp woken på tallrikar och toppa med sesamfrön och koriander.