Marinerad kålrabbi med citron, chili och dill

Marinerad kålrabbi med citron, chili och dill är en rätt där den söta och krispiga kålrabbin, som är en något bortglömd grönsak, förtjänar att få spela huvudrollen.
Ylva Porsklev
God marinerad kålrabbi med citron och dill.
God marinerad kålrabbi med citron och dill. Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 325 g kålrabbi
  • 2 msk rapsolja - kallpressad
  • 1 msk citron - pressad
  • 1 msk dill - hackad
  • 0,5 msk vitvinsvinäger
  • 1 krm salt
  • 1 krm chiliflakes

Gör så här

  1. Skala kålrabbin och skär den i tunna halvmånar. Lägg dem i en bunke.

  2. Vispa ihop resten av ingredienserna och häll över kålrabbin. Blanda runt och låt stå ca 10 min.

  3. Lägg kålrabbin på ett fat och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!