00000

Frys den råa fisken ett par dygn och tina den i kylskåp.
Alternativa fiskar kan vara gös eller liten torsk.

För 6 person(er)

Ingredienser

250 g skinn- och benfri filé av havsabborre
0,5 tsk salt
5 msk pressad citronsaft
1 papaya
0,5 korianderkruka
0,5 röd spansk peppar
0,5 gurka

Garnering

0,5 papaya, i klyftor
0,5 citron, i klyftor
0,5 knippe färsk koriander

1. Skär fisken i små tärningar. Salta. Pressa citronsaften och häll den över fisken. Blanda och ställ kallt.
2. Skala och kärna ur papayan. Skär den i små tärningar.
Strimla koriandern. Blanda fisk, papaya och koriander i en bunke.
Dela pepparfrukterna på längden. Avlägsna fröfäste, kärnor och vita mellanväggar. Strimla och finhacka den. Skala och tärna gurkan fint.
3. Blanda fisken med spansk peppar och gurka i en bunke. Ställ kallt till servering. Garnera eventuellt med papaya, citron och korianderblad.