Marinerad dovhjortytterfilé

Recept på marinerad dovhjortytterfilé. Smakrik filé som serveras i tunna skivor. Allt som krävs är lite tålamod, för köttet ska ligga länge i sin marinad. Filén är lika god varm som kall.

Ingredienser

  • 400 g dovhjortytterfilé
  • 1 kruka basilika
  • 3 klyftor vitlök
  • 0,25 röd chili - t ex spansk peppar
  • 100 g soltorkade tomater
  • 0,75 dl salt
  • 1 l vatten

Stekning

  • 2 msk smör

Gör så här

  1. Marinad: Repa bladen från basilikan. Skala och skiva vitlöken. Kärna ur och strimla chilin. Blanda alla ingredienser med vattnet i en skål.

  2. Lägg filén i marinaden så att hela täcks av marinad. Låt stå i kylen ca 1 dygn. Rör om då och då.

  3. Sätt ugnen på 125°. Ta upp och torka filén med hushållspapper. Lägg det i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen till 58° innertemperatur, beräkna ca 45 min.

  4. Ta köttet ur ugnen och bryn det runt om i smör så att det får fin färg. Låt vila ca 5 min innan det skärs i skivor.

Recept av Maria Silfverschiöld

Prenumerera på Allt om Mat - hitta aktuell kampanj här!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!