00000

Starta ett dygn före med det goda tillbehöret,
då är det klart att servera vid grillfesten.

För 8 person(er)

Ingredienser

800 g aubergine
1,5 msk salt
2 msk olivolja till stekning
2 röda chilifrukter (spansk peppar)
2 gröna chilifrukter (spansk peppar)
200 g soltorkade tomater med olja
200 g soltorkade tomater med olja
200 g gröna oliver
6 rosmarinkvistar
0,5 dl balsamvinäger
2 tsk dijonsenap
2 vitlöksklyftor pressade
0,5 dl olivolja

1. Skiva auberginen i cm-stora skivor. Strö över salt och låt stå 15 minuter. Torka av skivorna med hushållspapper innan de steks gyllenbruna i olivolja.
2. Picka chilifrukterna på flera ställen med en sticka och blanda dem med resten av ingredienserna i en bunke. Lägg sedan ner de stekta auberginerna. Låt dra i kylen minst ett dygn.