Marinad till lammspett

När man grillar många grillspett kan ett tips vara att lägga dem i ett fiskgaller. På så sätt går det lätt att vända dem alla på en gång. Halloumiost är en cypriotisk fårost som ska ätas nygrillad.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg lammkött - benfritt (stek, ytterfilé eller kotlett)
  • 250 g halloumiost
  • 1,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk oregano

Marinad

  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 msk olja
  • 2 tsk timjan
  • 1 msk oregano
  • 2 lagerblad - smulade
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 vitlöksklyftor - små pressade
  • 1 citron - rivet skal

Tillbehör

  • tomat och myntasallad - (se recept 12/21 2002)
  • basilikasås med vitlök och tomater - (se recept 12/21 2002

Gör så här

  1. Skär köttet fritt från hinnor och skär det i 3 cm stora bitar.

  2. Blanda samman marinaden, blanda ner köttet och låt det ligga svalt några timmar eller längre.

  3. Skär osten i 3 cm stora bitar. Salta och peppra köttet och trä upp det och osten på grillspett. Grilla dem ca 8 minuter. Snurra dem under grillningen. Strö över lite oregano.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!