Marinad till nötkött

Det blir så mycket mer smak när köttet får ligga i marinad innan du grillar det. Marinad till kött med basilika och rödvin ger kraftfull och mustik smak åt grillat nötkött. En sats räcker till ungefär 500 gram kött.
Allt om Mat
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 rödlök
  • 0,5 dl rapsolja
  • 2 dl rött vin
  • 1 dl basilika - hackad
  • 2 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skala och grovhacka löken. Blanda alla ingredienser i en skål.

  2. Blanda marinaden i en skål och lägg i köttet, täck över med plastfolie och låt stå i kylen 1-2 timmar men inte mer än 2 timmar.

  3. Torka av köttet med hushållspapper innan du grillar, annars droppar marinaden ner på glöden.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!