00000

Det blir så mycket mer smak när köttet får ligga i marinad innan du grillar det. Marinad till kött med basilika och rödvin ger kraftfull och mustik smak åt grillat nötkött. En sats räcker till ungefär 500 gram kött.

För 1 sats

Ingredienser

1 rödlök
0,5 dl rapsolja
2 dl rött vin
1 dl basilika, hackad
2 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar, nymald

5 minuter + marineringstid

Marinad till nötkött – gör så här:

  1. Skala och grovhacka löken. Blanda alla ingredienser i en skål.
  2. Blanda marinaden i en skål och lägg i köttet, täck över med plastfolie och låt stå i kylen 1-2 timmar men inte mer än 2 timmar.
  3. Torka av köttet med hushållspapper innan du grillar, annars droppar marinaden ner på glöden.
Fler recept med: Sås och marinad