Marinad till fläskkött

00000

Det blir så mycket mer smak när köttet får ligga i marinad innan du grillar det. I den här marinaden är det chili och apelsin, som passar speciellt bra till fläskkött. 1 sats räcker till 0,5 kg fläskkött.

För 1 person(er)

Ingredienser

1 röd chili, t ex spansk peppar
0,5 purjolök
0,5 dl rapsolja
2 dl apelsinjuice, drickfärdig
1 tsk salt
0,5 tsk nymald svartpeppar

Marinad till fläskkött – gör så här:

  1. Kärna ur och finhacka chilin. Finstrimla purjolöken.
  2. Lägg chili och purjolök i en skål och tillsätt olja, juice, salt och peppar.
  3. Blanda marinaden i en skål och lägg i det som ska marineras, täck över med plastfolie och låt stå i kylen i en eller två timmar. Inte mer än två timmar.
  4. Torka av köttet med hushållspapper innan du grillar, annars droppar marinaden ner på glöden.
Fler recept med: Fläskkött, Sås och marinad