00000

Det blir så mycket mer smak när fisken får ligga i marinad innan du grillar det. Grillade lax- eller sejfiléer får god smak av marinaden med citron och salvia. En sats räcker till ungefär 500 gram fisk.

För 1 sats

Ingredienser

0,5 dl rapsolja
1 citron, rivet skal och saft
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
0,5 dl vatten
0,5 dl salvia, hackad, eller en msk torkad

Marinad till fisk – gör så här:

  1. Blanda oljan med citronskal och citronsaft. Tillsätt salt, peppar, vatten och salvia.
  2. Blanda marinaden i en skål och lägg i fisken, täck över med plastfolie och låt stå i kylen i en eller två timmar. Inte mer än två timmar.
  3. Torka av fisken med hushållspapper innan du grillar, annars droppar marinaden ner på glöden.

 

LÄS OCKSÅ: Goda såser till fisk

Fler recept med: Fisk, Sås och marinad