Marinad till fisk

Det blir så mycket mer smak när fisken får ligga i marinad innan du grillar det. Grillade lax- eller sejfiléer får god smak av marinaden med citron och salvia. En sats räcker till ungefär 500 gram fisk.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 citron - rivet skal och saft
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl salvia - hackad, eller en msk torkad

Gör så här

  1. Blanda oljan med citronskal och citronsaft. Tillsätt salt, peppar, vatten och salvia.

  2. Blanda marinaden i en skål och lägg i fisken, täck över med plastfolie och låt stå i kylen i en eller två timmar. Inte mer än två timmar.

  3. Torka av fisken med hushållspapper innan du grillar, annars droppar marinaden ner på glöden.

LÄS OCKSÅ: Goda såser till fisk

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!