Maries klargravade strömming med fänkålsknäcke

Så här går det till att förvandla strömming till en delikatess.
Allt om Mat

Dag 1

  • 300 g strömmingfiléer
  • 12 ättiksprit
  • 5 dl vatten
  • 1 msk salt

Dag 2

  • 2 schalottenlökar
  • 1 purjolök - en bit på 10 cm
  • 0,5 tsk salt
  • 3 msk strösocker
  • 1 dl dill - hackad
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 msk kryddpeppar - krossad
  • 3 lagerblad
  • 1 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Dag 1: Skölj strömmingarna, dra av skinnet och låt dem rinna av väl. Blanda ättika, vatten och salt och lägg strömmingen i blandningen 12 timmar. 2.Dag 2: Ta upp och låt strömmingen rinna av väl. Skala och strimla schalottenlök, skölj och strimla purjolöken.

  2. Blanda salt, socker, lök, dill, olja, kryddpeppar, lagerblad och svartpeppar. Varva strömmingen med kryddblandningen i en burk. Lägg på ett fat och en tyngd och ställ kallt minst 2 dygn. Servera strömmingen på gott knäckebröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!