33333

Underbart god och smakrik vegetarisk pastasallad med halloumi och pesto. I stället för pomamore går det bra att använda marinerade soltorkade tomater skurna i mindre bitar.

För 4 personer

Ingredienser

300 g pasta
1 knippa sparris (250 g)
1 halloumi förpackning (200 g)
0,5 msk olivolja
4 msk pesto
16 gröna oliver
1 dl pomamore (marinerade rostade körsbärstomater)
1 dl basilikablad
2 krm nymald svartpeppar

Pastasallad med pesto och halloumi – gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skär sparrisen i bitar och låt den koka med de sista 3–4 min. Låt rinna av i ett durkslag.
  2. Skär osten i skivor. Pensla ostskivorna med oljan och grilla dem ca 1 minut på varje sida.
  3. Blanda pasta och sparris med pesto. Vänd ner oliver, tomater och basilika. Peppra. Servera pastan med den grillade osten.

 

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego❤️

 

Fler recept med: Pasta, Smalt, Vegetariskt