Marängtårta med röda bär

00000

Recept på marängtårta med röda bär. Färdigköpta marängbottnar gör den här tårtan riktigt snabblagad. Bred en klick vispgrädde i botten på fatet så sitter tårtan på plats.

För 8 bitar:

Ingredienser

1 förpackning marängbottnar (180 g)
4 dl vispgrädde
1 msk florsocker
1 krm vaniljpulver
250 g jordgubbar
100 g röda vinbär
250 g hallon
3 msk lemon curd
1 passionsfrukt
0,5 dl kokoschips rostade

30 minuter

Marängtårta med röda bär — gör så här:

  1. Vispa grädden med florsocker och vaniljpulver.
  2. Snoppa jordgubbarna och skär hälften i skivor. Repa vinbären (spara några hela till garnering).
  3. Lägg en marängbotten på ett fat. Bred på hälften av grädden.
  4. Halvera och gröp ur passionsfrukten. Blanda lemon curd och passionsfruktskött och ringla eller bred det över grädden. Strö över hälften av bären. Lägg på en marängbotten och bred över resten av grädden. Toppa med resterande bär. Strö över kokoschips.

Recept av Petra Pettersson och Cecilia Lundin