Marängtårta med mint

Marängtårta med mintsmak. Mintsmaken är extra god till kaffe. För den som inte tycker om mint är det bara att utesluta polkagrisen i marängtårtan.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 0,75 tsk fruktbalsamvinäger
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,75 msk majsstärkelse (Maizena)

Garnering

  • 2,5 dl mellangrädde
  • 2 dl polkagrisar - stötta
  • 2 pepparmyntsolja - droppar
  • 2 karamellfärg - droppar, röd
  • 100 g hallon - frysta
  • 4 myntablad - färska

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Rita ett hjärta på ett bakplåtspapper. Det ska vara ungefär lika stort som ett tårtfat, höjden ca 25 cm. Vispa äggvitor och balsamvinäger hårt.

  2. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt att vispa tills sockret smält och det är riktigt fluffigt. Rör ner majsstärkelsen.

  3. Bred ut smeten efter det ritade hjärtat. Släta till med en bordskniv. Grädda längst ner i ugnen 1 timme.

  4. Ta ut och låt kallna. Lägg marängen på ett tårtfat. Vispa grädden och blanda den med polkagriskrosset eller pepparmyntsolja. Smaka av till lagom styrka. Droppa i karamellfärgen så att grädden blir svagt rosa. Ta lite i taget. Bred grädden över marängen, spara lite utmed kanterna så att marängen syns. Strö ut hallonen och stick ner myntablad i grädden.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!