Marängsviss med rabarber och vit choklad

Marängsviss – allt gott på en gång!
Charlotte Jenkinson
Recept på marängsviss med rabarber och vit choklad.
Recept på marängsviss med rabarber och vit choklad. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 250 g rabarber
  • 0,5 dl vatten
  • 1 dl strösocker

Vit chokladsås

  • 100 g vit choklad
  • 1,5 dl vispgrädde

Sviss

  • 1,5 dl vispgrädde
  • 50 g minimaränger
  • 0,5 l vaniljglass

Garnering

  • citronmeliss

Gör så här

  1. Ansa och skär rabarbern i ca 2 cm stora bitar. Lägg dem i en kastrull med vatten och socker. Koka upp på låg värme och låt sjuda ca 5 min. Ta upp rabarberbitarna och koka ner vätskan till 4 msk rabarbersirap. Låt kallna.

  2. Sås: Hacka chokladen. Koka upp grädden i en kastrull. Ta av den från värmen och lägg i chokladen. Rör om så att chokladen smälter till en jämn sås. Ställ åt sidan.

  3. Vispa grädden fluffig. Varva rabarber, maränger, glass, chokladsås och grädde i skålar. Ringla över rabarbersirap och garnera med citronmeliss. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!