Söta marängspöken till halloween

Lite spökerier passar så här i halloweentid, och små charmiga marängspöken i en låda är inte helt fel. Perfekt till halloweenfesten.
Charlotte Jenkinson
Foto: Lina Eriksson

Halloweenspöken

  • 2 äggvitor
  • 1,5 dl strösocker
  • 10 g mörk choklad - mörk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°.

  2. Vispa äggvitorna i en rundbottnad skål först på lågt varv några minuter. Öka farten och tillsätt sockret lite i taget.

  3. Vispa till en blank fast smet. Sätt en slät tyll i en spritspåse och spritsa ut höga toppar på en plåt med bakplåtspapper. Gör små armar genom att nudda dem lätt med ett finger.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 1 1/2 timme.

  5. Låt dem svalna och se till att de står torrt.

  6. Smält chokladen och vik ihop en bit smör- eller bakplåtspapper till en strut med pyttelitet hål. Häll i den smälta chokladen och spritsa ut ögon på spökmarängerna. Förvara torrt, helst i låda med lock.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!